Ich lerne Deutsch! Und du?

Εμπειρίες από την Ημέρα Γερμανικής Γλώσσας
στο 100ό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Ich lerne Deutsch! Und du?

Την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση των μαθητών της ΣΤ’ τάξης του 100ού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης “ Ich lerne Deutsch! Und du?”, στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της διετούς πορείας τους στον κόσμο της Γερμανικής Γλώσσας.

Η εκδήλωση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε ομαδοσυνεργατικά από τους ίδιους τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 100ού Δημ. Σχολείου, σε συνεργασία με τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης  του 25ου, 28ου Δημ. Σχολείου Θεσσαλονίκης και του 3ου Δημ. Σχολείου Τριανδρίας, που αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ήταν ανοικτή σε όλους, όσοι ήθελαν να διασκεδάσουν παίζοντας και μαθαίνοντας  για τη Γερμανία και τις γερμανόφωνες χώρες.

Στο χώρο του σχολείου λειτούργησαν έκθεση και εργαστήρι κατασκευών, αίθουσα διαδραστικού πινάκα και επιτραπέζιων παιχνιδιών, καθώς και αίθουσες με Video Games και Καραόκε. Παράλληλα οι επισκέπτες απολάμβαναν τον καφέ τους δοκιμάζοντας γερμανικές λιχουδιές. Μετά το τέλος της εκδήλωσης τους περίμενε όλους ένα μεγάλο Grillfest με  Bratwurst.

Diese Diashow benötigt JavaScript.

Η οργάνωση της εκδήλωσης (ένα μήνα περίπου πριν ) περιελάμβανε τα εξής βήματα:

  •  Ανακοίνωση στο Διευθυντή, στους μαθητές και στο Σύλλογο Γονέων
  • Αναζήτηση χορηγών και εθελοντών γονέων και συναδέλφων
  • Δημιουργία αφίσας και προσκλήσεων
  • Χωρισμός των μαθητών σε ομάδες (αναζήτηση υλικού)
  • Οργάνωση και διεκπεραίωση ιδεών των μαθητών
  • Προσκλήσεις στους μαθητές των τεσσάρων σχολείων και ανακοίνωση με e-mail στο Σύλλογο Καθηγητών Γερμανικής, στην Γερμανική Πρεσβεία και στους Συμβούλους Γερμανικής

Μια μέρα πριν την  εκδήλωση :

  • Διαμόρφωση και διακόσμηση των αιθουσών από την αντίστοιχη ομάδα
  • Τοποθέτηση-έλεγχος του τεχνολογικού εξοπλισμού (βιντεοπροβολέας, υπολογιστής, διαδραστικός, μικροφωνική).

Την ίδια μέρα:

Οι μαθητές υποδέχονται τους επισκέπτες μικρούς και μεγάλους,  τους ξεναγούν στις αίθουσες, παίζουν και τραγουδούν  μαζί τους, μοιράζονται, δηλαδή, τις εμπειρίες τους  από την Γερμανική Γλώσσα.

Στην επιτυχία της δράσης αυτής συνέβαλλαν εκτός των μαθητών και της καθηγήτριάς  τους των Γερμανικών Μαρίας  Φεστίδου, οι Σύμβουλοι Γερμανικής κα Σαμαρά και κα Κερκινοπούλου, η εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Goethe κα Vavatsanidis,  ο διευθυντής κος Απόστολος Λάτσιος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 100ού Δημ. Σχολείου, τους οποίους ευχαριστούμε για την υποστήριξη τους, όπως και τους δασκάλους της ΣΤ’ τάξης κο Νίκο Ορφανουδάκη και κο Κώστα Χρυσοστομίδη.

Hinterlasse einen Kommentar